Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

2.10.2012 * ČT2 * 22,15 * thriller - BEZ OKOLKOV


"... V USA velký kult a zcela oprávněně. Tarzan versus IBM - jeden z alternativních názvů skvěle vystihujících tenhle boj jedince s organizovaným bezprávím. Zřejmě nejlepší a snad i nejcharakterističtější role Lee Marvina. Naprosto přímý film spojující nezbytnosti žánru až s psychedelickým účinkem. ..." Pohrobek na ČSFD

Po úspěšném pokusu okrást kurýry pašerácké organizace v jejich přestupní stanici v bývalé věznici Alcatraz je stárnoucí gangster Walker (Lee Marvin) postřelen svým komplicem, který vzápětí zmizí s ukradenými penězi i s Walkerovou ženou. Walker, který tu měl zemřít, se z Alcatrazu dostane a veden pomstou najde svoji ženu, která spáchá sebevraždu, a nakonec i společníka. Přitom však zjistí, že ten je členem rozvětvené zločinecké organizace, která rozhodně nemíní vydat Walkerův podíl z loupeže. Finále, jež se odehraje opět v Alcatrazu, se blíží. (Karlos80)

Žádné komentáře:

Okomentovat