Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

4.11.2012 * HBO2 * 22,50 * dráma - CHLAPCI NEPLAČÚ



"... Neskutečně sugestivní a syrová filmařina, která diváka po celou dobu nenechá ani vydechnout, aby ho ve finále zarazila do sedačky. Pro závěrečné minuty se skutečně jen těžko hledají slova a člověk nestačí popadat dech. Hilary Swank předvádí mistrovský výkon, ke kterému jí pomáhá nejen skvěle napsaný charakter, ale i podstatná fyzická proměna, včetně mužského sestřihu. Je až neskutečné, s jakou otevřeností se zde řeší sexualita/vztahy. Avšak co naplat, celek je nesmírně působivý. Oscar je ve správných rukou a věřím, že se akademie nemusela rozmýšlet ani chviličku. Působivý snímek, kde je zapotřebí pořádně velké srdce..." Kaka na ČSFD

Teena Brandonová, děvče z malého městečka, utíká po krádeži auta před spravedlností. Při té příležitosti si změní jméno na Brandon Teena a spolu s tím kompletně změní svou osobnost. Teena má totiž už dlouho pocit, že se narodila ve špatném těle. V obrovských zmatcích, které provázejí její přeměnu se seznamuje s dívkou jménem Lana, která fatálně vstoupí do jejího života. Po krátké romantické známosti se Lena doví celou pravdu - policie totiž zatkne "Brandona" a uvězní ho v ženském oddělení. Vyjevit těžkou pravdu milované osobě je pro Teenu nadlidský úkol, ale ukáže se že pravda její vztah s Lanou neohrozí. Bohužel do situace zasáhne Lanina rodina - která vyrovná účty za "zrazenou Lanu" po svém.

Film vznikl na základě skutečných událostí a neskutečně věrohodný herecký výkon vynesl představitelce hlavní role Oscara v roce kdy Cenám Akademie dominovala Americká Krása. (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat