Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

4.11.2012 * Universal * 00,00 * dráma - NÁVRAT DO COLD MOUNTAIN


"... Právě jsem to dokoukal a ještě chvíli nebudu moct mluvit. Jde o jeden z nejsilnějších protiválečných filmů (aspoň pro mě). Ač je to spíše příběh o odyseovském putování, válka zasahuje hrozným způsobem do života všech postav. Jak válečná vřava na začátku, tak řádění domobrany a vlastně i dalších lidí, z kterých válka udělala stvůry, to jsem neskutečně silné scény. Ještě, že jsou na světě lidé jako Ruby, která je ve fenomenální podání Renée Zellweger tím snad jediným plamínkem naděje v tom šíleném světě. Samozřejmě skvěle hrají i Kidman a Law, ale i Kathy Baker, Natalie Portman (obzvlášť silná scéna), Philip Seymour Hoffman nebo Giovanni Ribisi. A konec slov, jdu si dát Renée do nejoblíbenějších hereček (už jen pro to, jak dokáže zatočit s výbojnými kohoutky). ..." Anthony na ČSFD

Zraněný voják Konfederace Inman (JUDE LAW) se ze strachu o bezpečí své milované Ady (NICOLE KIDMAN) vrací skrze válkou zpustošený Jih zpět na její farmu na Cold Mountain. Na každém kroku jeho trnité a strastiplné cesty se setkává s otroky a rebely, odráží útoky vojáků a lovců lidí a nachází nenadálé spojence i nebezpečné nepřátele. Stejným utrpením prochází také kdysi bezstarostná Ada, která je donucena chránit za pomoci nedůtklivé tulačky Ruby (RENEE ZELLWEGER) farmu svého otce před útoky zdivočelých obyvatel země. Čím blíže se k sobě Inman a Ada dostávají, tím spletitějším se stává jejich společný příběh o touze po domově, míru a lásce uprostřed pekla Americké občanské války. (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat