Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

15.5.2013 * FilmBox HD * 22,35 * dráma - PLES PRÍŠER



"... Hlavní zásluhu na úrovni a vyznění filmu má Billy Bob Thornton. Když v jedné scéně konstatuje "Vždycky jsem tě nenáviděl", vyznívá to tak opravdově, jako by to myslel vážně nejen v dané roli, ale i v reálném životě. Až z toho diváka zamrazí. Za to, co předvedl, si zaslouží absolutorium. Co se týče Halle Berry, tak dostala Oscara snad jen za tu odvážnou erotickou scénu, protože z její stránky toho ve filmu jinak nic moc k vidění nebylo. Daleko více mě zaujal a překvapil i přes malý prostor Peter Boyle a rovněž Heath Ledger byl velice dobrý, i když také neměl ve filmu tolik místa. ..." Radyo by ČSFD

Hank Grotowski je bachař pracující v oddělení pro odsouzené na smrt. Pracoval tady už jeho otec a současně tu dělá i syn Sonny. Celá rodina má rasistické sklony, Hankova manželka spáchala sebevraždu stejně jako jeho matka a Hankův vztah s otcem je stejně katastrofální jako se synem. Citově strádající Sonny si nakonec dobrovolně vezme život a Hank okamžitě opouští zaměstnání. Ještě předtím však oba asistují u popravy černošského vězně Lawrence Musgrovea, jenž po sobě zanechává otylého syna a pohlednou manželku Leticii, s níž se Hank náhodou seznámí. Pracuje totiž jako servírka v restauraci, kde se občas stavuje na šálek kávy. Jednou večer ji odveze domů a po pár skleničkách se jejich letmé přátelství zvrhne ve vášnivou romanci. Až ráno se Hank z fotografie dozvídá, s kým měl tu čest. To, že asistoval u popravy jejího manžela, však Leticii raději zamlčí. Je však jen otázkou času, kdy na choulostivé okolnosti nového vztahu přijde sama.

Herečka Halle Berryová byla za svůj výkon oceněna Oscarem a Stříbrným medvědem na MFF v Berlíně 2002. (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat