Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

27.5.2013 * JOJ * 00,00 * komédia - BORAT: NAKÚKANIE DO AMERYCKEJ KULTÚRY NA OBJEDNÁVKU SLAVNOJ KAZAŠSKOJ NÁRODA



"... Odporný, hnusný, rasistický, šovinistický, sprostý, násilný, perverzní film...ale na druhou stranu neskutečná prdel, při které jsem brečel smíchy. je to opravdu jen pro hodně otrlé diváky (nazí chlapi na sebe útočí varletem a to naprosto doslova). O inteligenci Američanou jsem si nikdy nedělal iluze a závěrečná pointa s Pamelou nemá chybu. Film je natočen těžce chaoticky, s jednoduchou dějovou linií, evidentně je většina scén improvizovaná, takže po filmařské stránce je to příšerné, ale ten obsah se prostě musí vidět..to nejde popsat.. ..." sharky na ČSFD

Borat Sagdijev je šestým nejznámějším Kazachem a nejlepším televizním reportérem Kazašské státní televize, která ho vyšle do USA, aby zde natočil dokument o této "zemi neomezených možností". A případně si našel novou manželku, protože tu starou tlustou mu znásilnil a roztrhal medvěd. Známý britský komik Sacha Baron Cohen bývá pro své imitační a improvizační schopnosti často přirovnáván k Peteru Sellersovi. Ve svém pořadu "Da Ali G Show" úspěšně zesměšňuje slavné osobnosti i anonymní lidi na ulici tím, že se vydává nejen za zaostalého nemytého kazašského reportéra Borata, ale také za britského předměstského rappera Aliho G nebo za homosexuálního německého módního komentátora Bruna. (Jeho celovečerní "Ali G - Film" vyšel i u nás.) Film BORAT je natočen podobnou metodou. Cohen s filmovým štábem putuje po Spojených státech a uvádí do rozpaků nic netušící lidi, kteří se domnívají, že jsou svědky natáčení skutečného dokumentu pro Kazašskou televizi. Cohen jde ovšem tentokrát v drsnosti a politické nekorektnosti svého humoru mnohem dál, než bylo možné v televizní show. Nebude ušetřen nikdo! (Skutečná kazašská vláda nemá s tímto filmem nic společného a oficiálně proti němu podala protest.) (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat