Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

24.5.2012 * Markíza * 23,25 * akčný - RAMBO: DO PEKLA A SPAŤ



"... Stalloneho navrat do druhe z jeho velkych roli neni tak nostalgicky jako v pripade Rockyho (i kdyz i tady se vzpominkove sekvence najdou), ale mozna o to je zabavnejsi. Rambo se vraci v neuveritelne brutalni jizde, kde umiraji decka, koncetiny letaji na vsechny strany, prasata zerou lidi za ziva a hlavni hrdina doslova trha barmske vojaky na kusy. Brutalita je to navic hnusna, uveritelna a nechutne realna, coz je dost rozdil proti drtive vetsine soucasnych filmu. Tentokrat nesel John do akce sam, ale podporuje ho skupinka vojaku, kde vynika predevsim skvely sniper, mozna i diky tomu je barmske dobrodruzstvi uveritelnejsi. Dnesni mladezi, neznale predchozich trech dilu, film asi moc nerekne, ale nostalgici budou celou dobu chrochtat blahem. ..." obitus na ČSFD

Lidé se bojí monster a monstra se bojí Johna Ramba. Těžko si lze představit větší ikonu filmového plátna než horu svalů s dlouhými vlasy a šátkem kolem hlavy. John Rambo je muž mála slov, ale když jde o činy, v jeho oboru se mu nikdo nevyrovná. Zplodilo ho peklo války a zabíjení je pro něj stejně snadné a přirozené jako dýchání. Svou stopu totální destrukce už zanechal v amerických horách, ve vietnamské džungli a ve vyprahlém písku Afghánistánu. Tentokrát přichází do Myanmaru (dříve Barma), aby tamním krvelačným vojákům ukázal, kdo má licenci na bezbřehé krveprolití. Vzduch zaplní výkřiky umírajících, půda nasákne litry krve a zem posejí hromady utrhaných končetin a vyhřezlých vnitřností.
Dvacet let uplynulo od doby, kdy si Sylvester Stallone naposledy kolem hlavy utáhl šátek a chopil se velkého nože. Přesto fanoušci nikdy nepřestali doufat ve čtvrté filmové dobrodružství nejslavnějšího válečníka moderní kultury. Ovšem i nejvášnivější zastánci Ramba by dříve považovali fakt, že ho Stallone resuscituje ve věku šedesáti let, za nejapný žert. Jenže stejně jako loni fenomenálně oprášil boxerské rukavice Rockyho Balboy, lze i letos očekávat velkolepý návrat nezdolného geroje se vztyčenou hlavou. Stallone tak opakovaně divákům ukazuje, že stáří si nežádá žádnou soucitnou úctu a pokoru, jak to reprezentovaly usmrkané snímky centrálního cyklu Letní filmové školy nazvaného Film a stáří. Rambo má i v šedesáti dost síly na to, aby vám holou rukou vyrval ohryzek z krku. (Festival otrlého diváka)

Žádné komentáře:

Okomentovat