Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

22.5.2013 * STV1 * 20,10 * krimi - CHYŤ MA, AK TO DOKÁŽEŠ


"... Začnem od podlahy. Poznámky typu : "Tak toto nie je hodné veľkého režiséra Stevena Speilberga! " "Spielbergov najslabší kus! " a podobne, mi otvárajú nožík vo vrecku..... )) Film neposudzujem podľa toho, kto mal podľa svojich predpokladov ako zahrať a ako zrežírovať (vzhľadom na svoju minulosť vo filmárskej branži), ale podľa toho ako CELKOVO ten fim dopadol .... Takže ako dopadol celkovo ? Nadpriemerne. Vzhľadom na svoju dĺžku (141 min.) ani na chvíľu nenudil. Bola to zábava od začiatku do konca (s dramatickou plnkou typu rodinná kríza rodičov, či ťažký život vo francúzskom väzení, ktorý tu bol prezentovaný takmer ako beštiálny, tou najhoršou povesťou opradeny thajský žalár). Typy filmov, kde si zamilujete zápornú postavu, zvyknú mať u diváckej obce úspech. Tento bol podporený i kvalitne štandardnými (nie nijako nadpriemernými) hereckými výkonmi. Leonardo DiCaprio asi musel Spielbergovi bozkávať ruky, že mu dal šancu vymaniť sa zo škatuľky (ak nie škatule), do ktorej ho začali dávať takmer všetci po blokbusterovom Titanicu ... Spielberg sa prejavil ako dobrý kuchár, keď uvážlivo pracoval s ingredienciami dobrého scenára, dobrých hercov a dobrej kamery. Namixoval nám veľmi chutný guláš komédie, napätia a krimipríbehu .... Tak a teraz už len na záver : Dobrú chuť ! ..." ripo na ČSFD

Frank W. Abagnale je dnes mužem v nejlepším věku s pověstí špičkového odborníka, ale ještě než dosáhl plnoletosti, tedy jedenadvaceti let, pátrala po něm policie bezmála třiceti států a pro agenta FBI Carla Hanratthyo byl doslova noční můrou. V šestnácti se Frank (Leonardo DiCaprio) od svých vrstevníků příliš nelišil. Ale pak se jeho rodiče rozvedli a on měl pocit , že zůstal sám, proti celému světu a musí se bránit ze všech sil. Dělal to způsobem, který bere dech a zároveň svědčí o jeho zcela mimořádných schopnostech. Vyrobit si doklady a udělat se starším byla hračka. Dokázal však proniknout i do řad pilotů jedné z největších leteckých společností, aniž by složil jakékoli zkoušky. Diplom právníka, jak jinak než zfalšovaný, mu otevřel cestu stát se obhájcem a nějaký čas působil i jako dětský lékař na klinice. Žil v luxusních hotelech a procestoval kus světa, protože byl navíc i jedinečným padělatelem šeků. Jeho loupeže vyčíslil zoufalý agent FBI (Tom Hanks), s nímž si Frank dlouho pohrával jako kočka s myší, na závratnou sumu 2,5 milionů dolarů... (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat