Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

30.5.2013 * Barrandov * 20,05 * krimi - PREHNITÍ

"... Policejní korupce pod dohledem komediálního režiséra Clauda Zidiho? To zní zajímavě. A taky to zajímavé je. Scénář je postaven na základech, které nejsou ničím originální, ale Zidiho režie a občasné (typicky francouzské) závany originality se sem tam objeví. Phillipe Noiret je herec obdařený velmi sympatickým charismatem, který využívá, ale Thierry Lhermitte mu herecky nezůstává nic dlužen. Ale ani jeden, ani chvíli, nepřehrává, což je (v té době, kdy byl film natočen) naprostou samozřejmostí. Prohnilí prostě mají všechno co by krimi komedie mít měla. A navíc pobavila i mě, diváka rozežraného současnou hollywoodskou kinematografií, klipem, výbuchy a akcí. Pobavila mě stylem, jaký však začínám mít rád. Žádné salvy smíchu, ale příjemná zábava, milé pocukávání v koutcích úst a po skončení pocit neskonalého blaha. Bravo, tvůrci! Bravo! ..." Isherwood na ČSFD

K nejúspěšnějším komediím francouzského režiséra Clauda Zidiho patří jeho film z roku 1984 Prohnilí. Byl odměněn nejen bouřlivým diváckým ohlasem, ale ocenila jej i kritika, a navíc se může pochlubit hned 3 Césary - za nejlepší film, režii a střih. Filmu dominuje nejen herecký výkon Philippa Noireta, ale také ulice a uličky, atmosféra pařížského Montmartru přeplněného všemi barvami pleti, drobnými přestupky proti zákonu i skutečnými zločiny. Ve svém rajonu si policista René vybudoval za dlouhá léta služby dokonalý systém, jak "vycházet" se svými ovečkami i se svým platem. Jednoho dne však dostane mladého partnera, který se ohání zákonem a policejní etikou na každém kroku. René nechce ponechat nic náhodě a snaží se mladého policistu přivést na "správnou" cestu všemi možnými prostředky.(oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat