Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

24.5.2013 * Film Europe * 20,05 * dráma - BILLY ELLIOT



"... Tento film išiel v televízii asi stokrát, ale nikdy som si ho nepozrel, lebo som si myslel, že to bude nejaká nudná dráma o buzne, čo tancuje balet. Raz som však z neho videl pár minút a vyzeral zaujímavo, tak som si ho konečne pozrel celý. A teraz môžem rozhodne povedať, že to nieje film o buzne, čo tancuje balet, ale o talentovanom chlapcovi, ktorý sa postavil, proti svojmu okoliu, aby mohol robiť to čo chcel. ..." sid90 na ČSFD

Drsný "macho" otec (Gary Lewis) jedenáctiletého Billyho (Jamie Bell) se rozhodne, aby se synek pochlapil, že ho pošle do kurzů boxu v místním sportovním středisku. Billy se snaží proniknout do tajů tohoto drsného sportu, když se ale vedle v sále roztočí sukénky malých budoucích primabalerin, učarován ladností jejich pohybů, zůstává jako přilepený na místě a hlavou mu víří myšlenky typu "co by tomu řekl jeho otec, co by tomu řekl jeho militantní bratr". Touha je ale silnější než on a tak se domluví s paní Wilkinsonovou (Julie Walters), která má na starosti baletní potěr, aby ho zařadila mezi dívky. Po krátké době Billy objevil nový svět a bylo jasné, že jeho talent je obrovský a tak na nátlak paní Wilkinsonové zaplatí otec Billymu hodiny na prestižní baletní škole. Neprohloupí... (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat