Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

2.1.2011 * JOJ * 21,00 * seriál - PILIERE ZEME (1.)

"... Seriál, ktorý si s Rímom od HBO s prehľadom vytrel riť. A potreboval na to o štyri diely menej. Televízia Starz priniesla po Spartakovi nový historický seriál - ktorý už ale nie je štylizovanou komiksovou rúbanicou, ale v realite ukotveným uveriteľným dielom - a opäť u mňa uspela na celej čiare. Vynikajúca výprava a hudba sa snúbi s plejádou farbistých a životných postáv (a ich skvelých predstaviteľov), ktorým na získanie vašich sympatií alebo antipatií stačí jedna jediná časť. Záporáci sú patrične zlí a odpudiví (William Hamleigh a charizmatický biskup Waleran Bigod v podaní božského Iana McShanea sú možno tie najväčšie svine, aké som kedy v seriáli videl) a kladným postavám sa výborne fandí - bojíte sa o nich pri každom nebezpečenstve a prajete im každý úspech. Príbeh je navyše výbornou kombináciou medzi mocenskými bojmi a intrigami a čisto osobnými líniami o snoch, túžbach a o jednej katedrále. Skrátka paráda. Musím si zohnať knihu. ..." Macejko na ČSFD

Anglie roku 1123. Tom Stavitel (RUFUS SEWELL), povoláním kameník, sní o stavbě velkolepé katedrály. Spojence pro její realizaci nachází v ambiciozním převorovi Philipovi (MATTHEW MACFADYEN). Zatímco se Anglie po smrti krále Jindřicha I. utápí v občanské válce, začíná se v Kingsbridgi po letech příprav mohutně stavět. Zhmotnění jedné velké představy však bude trvat několik desetiletí plných intrik, vražd a válek. Bez síly lásky by však cíle nebylo nikdy dosaženo. To ona dává lidem křídla k uskutečnění snů malých i velkých. To ona pomáhá dobru zvítězit nad zlem. A právě o tomto vítězství je náš příběh.

PILÍŘE ZEMĚ, knižní bestseller Kena Folletta je již několik let na výsluní zájmu čtenářů celého světa. Nyní k vám přichází 4dílné filmové zpracování tohoto velkolepého historicko-dobrodružného eposu z produkční dílny Tonyho a Ridleye Scottových, tvůrců hitů Gladiátor a Robin Hood. (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat