Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

3.5.2013 * Nova * 21,55 * thriller - DANNYHO JEDENÁSTKA


"... Dlouho mi nebylo tak dobře u srdce. Komedie z prostředí lupičů v tom nejelegantnějším podání. Traffic byl sice úžasný, ale tady je na Soderberghovi vidět, že si chtěl režijně odpočinout. Film nejede ani ve zběsilém ani v pomalém tempu. Jede v pohodovém, které vyhovuje jak jemu, tak i divákovi. Žádné zbytečné scény, které by film prodlužovali. Taky žádná zbytečná akce, efektní kamerové průlety, výbuchy (vlastně párkrát to bouchne, ale žádná megalomanie) a nedej bože automobilové honičky. Dávám za pravdu těm, kteří tvrdí, že není důležité jestli nakonec kasino vykradeno bude nebo ne. Jde o to, jak to bude provedeno. Fikaně! Tohle je to jediné co mě napadá. Sice možná až moc a filmově, ale tady nejde o umění, ale o zábavu. Klobouk dolů pane režisére. Ansábl hereckých hvězd nepředvádí oscarové herectví, to je pravda, ale je vidět že se všichni dobře baví, stejně jako režisér. Dokonce i Andy Garcia, kterého jsem tak trošku litoval, protože jej mám zafixovaného jako kladného hrdinu. Juliu Roberts jsem vzal jako sympatický doplněk ke skvělému filmu. Jak jsem řekl, tak dobře u srdce mi nebylo. Dvě hodiny v parádní herecké společnosti, při jednom parádním úkolu. ..." Isherwood na ČSFD

Lupič Danny Ocean je mužem akce. Ještě neuplynulo ani čtyřiadvacet hodin od chvíle, kdy byl propuštěn z věznice v New Jersey a už plánuje další kšeft. Za jednu noc hodlá Danny spolu s týmem jedenácti specialistů přepadnout najednou hned tři kasina, která ve svých sejfech skrývají stopadesát milionů dolarů. Všechna kasina patří Terrymu Benedictovi, který shodou okolností právě žije s Dannyho bývalou ženou Tess. Je to náhoda nebo motiv? To ví pouze on. V každém případě riskuje nejen svůj život, ale také možnost opět se s Tess sblížit. Pokud se mu jeho takřka neuskutečnitelný plán podaří zrealizovat, potom naopak získá všechno... (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat