Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

13.11.2011 * Prima Cool * 20,00 * komédia - DO NAHA!

"... Britský humor má svoje kouzlo, byť možná není tak vděčný a podbízivý. Některé scény jsou jednoduše neodolatelné, Cattaneo pojal tu tragikomickou snahu stárnoucích postaviček přijít si na své a přemoci stud neobyčejně laskavě a decentně. Do filmu hladce zapadá i sociálně kritický podtext (ne nepodobný tomu z Billyho Eliotta) a vlastně všechna vážnější témata v něm nabídnutá. Třešničkou na dortu jsou precizní výkony všech zainteresovaných. Neobyčejně příjemný film! ,..." Marigold na ČSFD

Hořká komedie DO NAHA!, odehrávající se v severoanglickém průmyslovém městě Sheffieldu, pojednává o tak neveselých věcech, jako jsou nezaměstnanost či ohrožení tradiční mužské role. Šest mužů, vedených navenek suverénním Gazem a potýkajících se s finančními, rodinnými a psychickými problémy, se pokusí získat peníze. Zorganizuje pánskou striptýzovou šou, jejíž atrakcí jsou oni sami. Obnažit se na veřejnosti a zároveň si přitom zachovat důstojnost ovšem není pro nikoho z nich vůbec jednoduché.

Režisér Peter Cattaneo pracuje ve svém debutu s výraznými typy, jež jsou vedle svého vzhledu většinou charakterizovány i dramatickými vnitřními rozpory. Příběh je vyprávěn s jiskřivým, suchým, místy černým humorem a také s lehkou dávkou sentimentu. Navíc vyrůstá na pozadí přesvědčeně ztvárněné sociální reality: problémy hrdinů nejsou v první řadě existenční, nýbrž spíše existenciální. V toporném striptýzovém tanci jde více než o odhalování jejich těla o odhalování jejich nitra. Nahota, kolem níž se celý děj zdánlivě točí, tak zcela ztrácí svůj erotický náboj... (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat