Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

21.11.2011 * Nova Cinema * 20,00 * krimi - SMRT ČERNÉHO KRÁLE

"... Výborná detektivní zápletka, která zaujme při prvním zhlédnutí, avšak kvality film netratí ani tehdy, když již víme, jak to vlastně bylo. Velice trefně vykreslené charaktery celého příběhu, nanejvýš realistické prostředí i způsob policejní práce v mém případě však přece jen ustoupí do pozadí smutnému, dojemnému a tak vpravdě lidskému osudu ubohého Ludvy Krále, mistrně zosobněného skoro shodnou postavou Vlastimila Brodského. Takový konec, to si nezasloužil! Oh, jak příznačné! ..." Pohrobek na ČSFD

Námět filmu Smrt černého krále čerpá - stejně jako již dříve natočené filmy Pěnička a Paraplíčko, Partie Krásného dragouna a Vražda v hotelu Excelsior - z knihy Jiřího Marka Panoptikum hříšných lidí. Hlavním motivem napínavého příběhu se zdařilým vykreslením pražské periférie a pražského polosvěta je vyšetřování loupežné vraždy inkasisty Krále. Zákon i zde zastupuje rozvážný policejní rada Vacátko a jeho dva úředníci, inspektor Brůžek a inspektor Bouše... (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat