Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

16.11.2011 * ČT1 * 22,20 * dráma - PF 77

"... Děj celého Brabcova napůl hraného, napůl dokumentárního dramatu vychází z událostí odehrávajících se okolo dokumentu Charta 77. Vlasta Chramostová hraje zasloužilou umělkyni Národního divadla..a hraje ji naprosto nepopsatelným způsobem. Vše se točí kolem rozhodnutí podepsat, či ne..rozhodnutí, které není ať v jednom či druhém případě dobré ani špatné. Na jedné straně je to, co byste měli udělat, a na druhé to, co musíte udělat pro ty, které milujete. Celý tento snímek je podtržen skvělými hereckými výkony snad všech protagonistů, a to jak starší, tak mladší generace. ..." swmp na ČSFD

Hlavní hrdinku nového televizního filmu, herečku Ludmilu Damiánovou, provází celoživotní trauma: její otec, prvorepublikový generál, zůstával se svými vojáky v pohraničních pevnostech tak dlouho, až sami okupující nacisté jeho odvahu ocenili. Nechali ho v klidu demobilizovat a penzionovat, ale za heydrichiády si na něj vzpomněli a chtěli, aby Heydrichovy vrahy odsoudil. Statečný generál to ovšem neudělal, a tak ho popravili. Jeho jediná malá dcerka přišla o otce. (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat