Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

28.11.2011 * Barrandov * 21,40 * komédia - ADÉLA JEŠTĚ NEVEČEŘELA

"... Je hodně českých komedií, kterým se člověk zasměje a za pár let už ani neví, o čem byly. Je málo českých komedií, u kterých se člověk směje pořád a i po letech si vybavuje spoustu vtipů, které se v nich objevily. Adéla patří do té 2. kategorie. Naprosto úžasná parodie na neomylné americké detektivy v podání Michala Dočolomanského, který opravdu exceluje. Ranní rozcvička spojená s ukázkou karate, jedinečné maskování za Švandu dudáka, a spousta dalších vtipů a vtípků. Skvěle jej doplňuje Rudolf Hrušínský, ale i hlavní padouch Miloš Kopecký je úžasný. O tomhle filmu by se dala napsat slohová práce, tak jen krátce - BOMBA. ..." Radyo na ČSFD

Neporazitelný soukromý detektiv Nick Carter přijíždí do Prahy řešit případ, s nímž si zdejší policie neví rady. Je vyzbrojen geniálním mozkem a nejnovějšími převratnými vynálezy, cestou z New Yorku hravě zvádl češtinu. Na místě, zejména v malebných hospůdkách nad orosenou sklenicí, ovšem zjišťuje, že v Čechách všechno chodí trochu jinak než v Americe. Podaří se mu překazit ďábelské plány zločinného hraběte von Kratzmar a zachránit květ nevinnosti líbezné Květušky?

Parodii na laciné sešitové detektivky natočil v roce 1977 Oldřich Lipský podle námětu a scénáře Jiřího Brdečky (v té době spolu měli na kontě už několik filmů, zejména nedostižného Limonádového Joea). Při realizaci snímku se sešla celá řada význačných osobností. I do malých rolí obsadil režisér slavné herce, působivé kostýmy navrhl Theodor Pištěk, výtvarnou spoluprací a animací přispěl Jan Švankmajer, hudbu složil Luboš Fišer. Výsledkem je nestárnoucí komedie, kterou je možno vidět opakovaně, neboť se při ní vždy znovu spolehlivě pobavíte. (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat