Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

16.11.2011 * Prima Coll * 23,15 * dráma - ŠAKAL

"... Dokonalý příklad toho, jak mohl dříve vypadat vynikající, nejen špionážní, thriller. Takový film, jaké se dnes již bohužel netočí. Hlavním kladem tu bezesporu jsou nebývalá realističnost, syrovost a přitom podivuhodná uměřenost, což se projevuje především ve vylíčení způsobu policejní práce, její všednosti, tuctovosti i zdánlivé nezajímavosti a nudě. Skvělá Šakalova postava, která nám někdy může připadat skoro až jako neživý inteligentní stroj s nesmírnou vůlí, vytrvalostí a trpělivostí, pak naopak filmu dodává něco té atmosferičnosti, pochmurnosti i osudového charakteru, jež dělají film tak neobyčejně zajímavým a přitažlivým. ..." Pohrobek na ČSFD

Kultový politický thriller nakrútený podľa románu Fredericka Forsytha vychádza zo skutočných udalostí okolo pokusu o atentát na francúzskeho prezidenta generála Charlesa de Gaullea. Začiatkom 60-tych rokov 20. storočia považovali bývalí členovia francúzskych légií osamostatnenie Alžírska a jeho odsúhlasenie francúzskou vládou za zradu svojich padlých spolubojovníkov. Vytvorili skupinu sústredenú na likvidáciu de Gaulla, avšak bez úspechu. Prezident sa tak stal najstráženejším človekom na svete. Po dolapení a zabití viacerých dôležitých členov skupiny si preto najali profesionálneho zabijaka s krycím menom Šakal, ktorý mal za úplne samostatnú operáciu zinkasovať pol milióna dolárov. Príbeh sa sústredí na prípravy atentátu a na snahu tajnej polície vystopovať Šakala. Film je klasikou svojho žánru a roku 1997 sa dočkal i remakeu. (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat