Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

24.11.2011 * Barrandov * 22,45 * dráma - FRANKIE A JOHNNY

"... Většina lidí se pro tu pravou lásku vrhá do prvních vztahů, na jaký narazí. Ti šťastnější získají aspoň dostačujícího životního partnera a ti ostatní mají smůlu a pravděpodobně ze své osamělosti nevyjdou, nebo v ní zůstanou hodně dlouho. Tenhle film je o takovýchto osamělých lidech. Oproti Pretty Woman je to mnohem reálnější a možnější a vlastně jakoby příběh sousedů z vedlejšího bytu, který by se tak snadno mohl stát i vám. Jenže Pretty Woman je jednoduchá pohádka. tady tohle je složitej život. A pro mnoho lidí, kéž by to byl skutečnej složitej život. . . . . Chtěl jsem přiložit text písničky, o které tam je vlastně pořád řeč, ale je moc dlouhá. Tak ji tu převyprávím: Frankie a Johnny byli milenci a strašně se milovali. Byla to ta jediná pravá láska, na niž si vzájemně přísahali věrností až do smrti smrťoucí. Když jednou Frankie šla do hospody jen na pivko na stojáka, barman jí povídá o tom, jak tam Johnny necelou hodinu dřív špásoval a hustil do děvčice jak lusk Nellie Blie. Tak Frankie v záchvatu žárlivosti začala prohledávat okolí a hned v druhé zadní uličce našla Johnnyho a Nellie, jak to spolu pečou na zadním sedadle jeho taxíku. No do Frankie vjel blesk a zaběhla rychle do domu, kde ze staré skříně vytáhla novou čtyřiačtyřicítku, kterou jí Johnny koupil na obranu. Vyšla k taxíku a aniž se nějak dál rozmýšlela, vyprázdnila celý zásobník skrz dveře rovnou do Johnnyho, ani nevěděl, co ho smetlo. Když přijeli policajti, Frankie seděla na zadních schodech a v šoku se houpala dopředu a dozadu. Jenže soudce to neobměkčilo, protože jí napařil elektrický křeslo a tak se Frankie na té své poslední cestě aspoň ohřála. A ponaučení? Žádný není, snad jen, že v chlapovi není vůbec nic dobrýho. Ten vás holky vždycky zničí...." Monolog by ČSFD



Příběh vypráví o Johnnym, který se vrátil z vězení a hledá práci v řecké restauraci. Tam se seznámí s Frankie a zcela propadne jejímu kouzlu a prostořeké otevřenosti. Problém je však v tom, že zklamaná Frankie nechce o mužích a o lásce ani slyšet... (oficiální text distributora)


Žádné komentáře:

Okomentovat