Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

18.4.2011 * ČT1 * 23,10 * koncert - CHUCK BERRY

Chuck Berry!"Kdybych dostal tu možnost, tak se na tuhle legendu jedu podivat i kdyby už jen sem tam do nějaký písničky brnknul... A on pořád hraje, zpívá a žije tou svojí muzikou která inspirovala svět. Viděl jsem i lepší koncerty, ale nikdy tam nezpíval nebo nehrál na kytaru někdo, komu je přes 80 let... Klobouk dolu..." Beckoo by ČSFD



Klasik rock'n'rollu jede dál. Záznam z Basileje v roce 2007
Chuck Berry - nezkrotitelný Mesiáš rockové a populární hudby. Kytarista, skladatel, textař a zpěvák, který určil nový směr pro další generace.

Charles Edward Anderson "Chuck" Berry (18. října 1926, St. Louis, Missouri) je americký rock'n'rollový kytarista a zpěvák. Je to jeden z nejvlivnějších rockových hudebníků a zároveň jeden ze zakladatelů tohoto hudebního žanru. John Lennon o něm jednou prohlásil: "Chcete-li dát rock'n'rollu jiné jméno, pak mu klidně můžete říkat Chuck Berry." Chuck Berry byl mezi prvními hudebníky, kteří vstoupili do rock'n'rollové síně slávy. Má hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy.

Žádné komentáře:

Okomentovat