Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

20.4.2011 * STV2 * 22,05 * dokument - JOE STRUMMER

"...Nakopnutý dokument o jedné z největších hudebních osobností vůbec. Večer u řeky, kolem pěkný vatry a s kytarou, se o Joe Strummerovi (potažmo Johnu Grahamu Mellorovi) rozkecává spousta dosti známých xichtů a nešetří chválou ani kritikou. Joe zde má samozřejmě největší protostor, ale snímek se pochopitelně věnuje i jeho skvělým The Clash - zformování, vzestupu i konečnému rozpadu. S koncem The Clash však Joeův příběh nekončí - píše hudbu k filmu, v pár si dokonce i střihne nějakou menší roli, objevuje nové hudební možnosti - jednoduše nepřestává tvořit s lidmi a pro lidi - až do své, bohužel předčasné smrti. A za to mu patří nemalý dík...." hirnlego by ČSFD


Dokumentárny film o frontmanovi kultovej skupiny The Clash.
Film známeho režiséra hudobných dokumentov a videoklipov Juliena Templa je poctou ústrednej osobnosti britstkej hudby, frontmanovi skupiny The Clash Joeovi Strummerovi. Na speváka, gitaristu a autora piesní, ktorý zomrel v roku 2007, v dokumente spomínajú jeho kolegovia z The Clash a ďalších skupín, v ktorých pôsobil, ale aj ďalšie osobnosti, ktoré hudobne, či inak ovplyvnil, ako napríklad Bono Vox z U2, Anthony Kiedis a Flea z Red Hot Chilli Peppers, ale aj herci Johnny Depp, Matt Dillon a Steve Buscemi. (oficiální text distributora)




Sundance Film Festival 2007 Grand Jury Prize (nom.)


Žádné komentáře:

Okomentovat