Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

22.4.2011 * STV1 * 23,20 * historický - ARN - TEMPLÁRSKY RYTIER 2


"... Historické filmy mám veľmi rád, škoda len, že v poslednom čase sa im tvorcovia vyhýbajú. O to viac však poteší, keď človek nájde nečakaný klenot, film, ktorý síce nie je známy, a však kvalitou predčí veľkú časť žánrových konkurentov. A práve takým filmom je Arn - nenápadný, ale skvelý, jednoduchý a predsa veľkolepý. Výprava sa mi neskutočne páčila, zábery spoľahlivo dotvárajú atmosféru. Vyzdvihnúť chcem tiež európsku triezvosť v scenári, postavy sú výborne nápísané, divák s nimi sympatizuje, prípadne ich nenávidí, hlavne však verí, že sa to všetko mohlo tak odohrať. Osudy hlavných aktérov sú stredoveko kruté, Arnovi a Cecílii človek ich lásku skutočne praje. Áno tento film má nedostatky (bojové scény sú síce na úrovni, no mohli byť dlhšie, armády mohli byť početnejšie a pod.), no celkový dojem je vynikajúci, v dôsledku čoho sa u mňa táto dvojdielna sága vyšplhala veľmi, veľmi vysoko v rámci rebríčka môjho obľubeného (historického) žánru. Verím, že naši severskí spolueurópania ešte nepovedali posledné slovo a v budúcnosti sa môžeme tešiť na ďalšie kvalitné filmové návraty do minulosti. ..." Kangaxx by ČSFD


Cecilia zostáva verná Arnovi a pomaly sa napĺňa čas, ktorý si má odpykať za hradbami kláštora. Arn slúži ako templár vo Svätej zemi, kde sa vyznamenal v bitke proti Saladinovi a od templárskeho veľmajstra si pred rokmi vyslúžil glejt, ktorý mu mal zaručiť návrat do vlasti spolu so všetkými poctami, keď rád opustí. Keď však glejt ukáže so žiadosťou o návrat domov, nový veľmajster ho roztrhá. Arn musí znovu zostať bojovať s križiakmi proti Saladinovi, ale Saracéni templárov rozprášia. Cecília stále verí, že sa vráti a naplní sľub, ktorý si dali... (badygorila)

Žádné komentáře:

Okomentovat