Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

22.4.2011 * ČT2 * 20,05 * dokument - JUŽNÝ PACIFIK

"...Famózní. Na plátně s perfektním zvukem obzvlášť. Nejsem žádná zooložka nebo bioložka, ale i přes to můžu v seriálu obdivovat celou řadu věcí. Rozhodně se na Pacifik podívám znovu a s titulky (viděla jsem to v originále), protože záplava rodových a druhových jmen všemožných potvůrek je obrovská. Komentář je zdařilý a netrpí ukecaností, jak tomu bývá u některých jiných dokumentů. Ovšem tento seriál funguje i zcela beze slov. Vidíte keř se zářivě zelenými listy a na něm sedí úplně stejně zářivě zelený ptáček. Já jsem lovila čelist na koberci. Bungee-jumping domorodců na uctění země z přírodně vyrobených provazů. Nikomu se nic nestane. Bolestivé upravování kůže, aby se podobala té krokodýlí. Dokonalé sepětí s přírodou. A poslední díl s rybami - úžasné. Jejich první a poslední let, než se zabijí tvrdým nárazem o palubu lodě je natočen tak excelentně, že v tu chvíli vám srdce zaplesá, věřítě, že ryba lítá. A když jsem viděla, jak se načerno loví tisíce ryb, které pomalu umírají v obří pomalu se stahující síti, což je dobře vidět díky naprosto unikátním pozicím kameramanů, bylo mi úzko. Krutost se mísí s nádherou. Flóra i fauna Jižního Pacifiku jsou těmi nejlepšími herci a herečkami, kamerami BBC těmi nejkvalitnějšími zprostředkovateli. A hudba je božská. Teď už zbývá se dostat na některý z těch úchvatným míst a můžu (tam) v klidu umřít:)...." Mertax by ČSFD

Kompletní série na 2 DVD. Jeden oceán. 20 000 ostrovů. Čtvrtina světového vodstva. Výjimečná divoká příroda, kultura i historie fascinujícího oceánu a jeho tisíců ostrovů se odhaluje v tomto jedinečném dokumentu. Díky svým korálovým útesům, lagunám a dramatickým atolům představuje Pacifik cosi jako předobraz ráje. Spousta ostrůvků rozmístěných od Havaje k Velikonočním ostrovům skrývá bizarní překvapení. Region nabízí celou řadu úžasných zážitků: podmořské sopky, vyšperkované tropické útesy a nepřeberné množství rozmanitých živočichů. Vedle nich utvářejí podobu této oblasti také lidé, kteří si udrželi staré zvyky a způsob života... (oficiální text distributora)

http://www.csfd.cz/film/262861-jizni-pacifik/strana-1/podle-rating/

Žádné komentáře:

Okomentovat