Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

26.4.2011 * STV1 * 20,15 * dokument - ZEM - PLANÉTA ČLOVEKA

Dokumentárny seriál je veľkolepým portrétom ľudstva a prírodných síl vo zvláštnej symbióze, vzájomnom konflikte a zápase.

Úžasne inšpirujúci, prekvapujúci až šokujúci seriál Zem - planéta človeka je veľkolepým portrétom ľudstva a prírodných síl vo zvláštnej symbióze, vzájomnom konflikte a zápase. Od Grónska po Mongolsko, Kambodžu a Keňu ľudia dokážu žiť vďaka svojej vynachádzavosti aj v podmienkach, ktoré si bežný človek ani nevie predstaviť. Krotia prírodné živly, využívajú príležitosti a prekonávajú neuveriteľné prekážky, aby prežili a začali prosperovať. Odľahlé údolia, hrôzostrašné hory, mrazivé púšte, zradné útesy, záplavové monzúnové dažde, dokonca aj mestská džungľa... každý habitat má svoje výhody aj nevýhody. A v každom z nich nájdeme individuality, spoločenstvá a tradície neuveriteľnej pestrosti a vitality. V 80 strhujúcich príbehoch v ôsmich častiach sa tento jedinečný vzťah odhaľuje v dokonalom dokumentárnom stvárnení, sprevádzanom súčasnou orchestrálnou hudbou, ktorú zložil viacnásobne ocenený skladateľ Nitin Sawhney.


http://www.csfd.cz/film/293910-human-planet/
http://www.humanplanetblog.com/

Žádné komentáře:

Okomentovat