Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

29.4.2011 * STV2 * 20,15 * šport - SLOVENSKO - SLOVINSKO

Slovinci sa doteraz na šampionátoch medzi elitou iba zachraňovali. V roku 2008 vypadli po prehre so Slovenskom na trestné strieľania 3:4.
BRATISLAVA. Slovinsko je proti Slovensku jasným outsiderom. Pre nášho súpera je to príjemná situácia, nemá čo stratiť. V bývalej Juhoslávii bol slovinský hokej, najmä klub HK Jesenice, jednotkou. Ale ďaleko od svetovej elity.
Vstúpil do nej v roku 2002 a prekvapujúco sa v A–skupine udržal. Slovinci zdolali Japonsko, Poľsko i Taliansko.
Nad tímom z absolútnej špičky však ešte nikdy nevyhrali, hoci dvakrát mali k tomu blízko. V roku 2006 prehrali až v závere s Českom 4:5.
Na MS 2008 sa stretli v Halifaxe v boji o udržanie práve so Slovenskom.
V prvom zápase podľahli 1:5, v druhom až po samostatných nájazdoch 3:4. Rozhodujúci premenil Ľubomír Višňovský.
Najväčšia hviezda Slovincov, center Los Angeles King Anže Kopitar (23), pre zranenie neprišla. Jeho otec Matjaž (45) samozrejme áno, trénuje slovinskú reprezentáciu.
V krajine registrujú necelú tisícku hráčov. Najlepšie kluby Jesenice a Olimpija Ľubľana zvyknú hrať okrem domácej i rakúsku ligu.
V NHL pôsobí aj ďalší mladý útočník Jan Muršak (23), ktorý pendluje medzi elitným Detroitom a jeho farmou Grand Rapids Griffins. Najnovšie podpísal s Red Wings dvojročný kontrakt.
Prvý zápas v NHL hral v januári tohto roku a hneď dal gól nášmu brankárovi Colorada Budajovi. Detroit v NHL pokračuje.

http://hokej.sme.sk/c/5870555/nas-dnesny-super-slovinsko.html



Žádné komentáře:

Okomentovat