Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

23.4.2011 * JOJ plus * 20,00 * dráma - RAIN MAN


"... Kdo umí zahrát lépe autistu než Dustin Hoffman??? Nikdo!!! To snad ani nejde. Tento herec se dokáže vžít do role s naprostou presvečivostí. Hraje excelentně a film je vlastně jeho "one man show". Tom Cruise zvládá svojí roli i díky tomu, že je mu podobné být mladý, arogantní, ctižádostivý a mít rád penízky. Nakonec se u něj více rozvine bratrská láska. Režii nejde nic vytknout. Tento film miluju. Ne kvůli Tomovi, ale opravdu hlavně díky Dustinovi snad v životní roli....Nevím o lepším držiteli malé zlaté sošky!! ..." Djkoma by ČSFD

Charlie Babbitt (Cruise) právě zjistil, že má autistického bratra Raymonda (Hoffman) a čeká ho fantastická jízda jeho života. Nebo okružní výlet? Všechno začne ve chvíli, kdy Raymond odmítne letět letadlem a tak nezbývá než jet autem. Poprvé totiž horkokrevného Charlieho přivede na pokraj jeho trpělivosti a pak ho kompletně vtáhne do svého egocentrického světa. Nesentimentální cesta však pro oba bratry Babbittovy znamená víc, než jen překonání vzdálenosti mezi dvěma místy. Jde o sblížení dvou nesmírně odlišných lidí v "hluboce dojímavém a silném filmu" (Joel Siegel, ABC-TV)! (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat