Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

23.12.2012 * Doma * 20,00 * dráma - LEGENDA O VÁŠNI


"... Úchvatný film, ktorý som si skoro celý preplakala. Má takú emocionálnu silu, že všetky drobné nedostatky mu okamžite odpustím. Okrem toho je to ten typ rodinnej ságy, ktorý som si už dávno zamilovala pri filme A rieka tečie. Tieto dva filmy majú okrem prekrásnej montanskej prírody a prvej polovice 20. storočia aj veľa ďalších spoločných znakov: prísneho, ale spravodlivého otca, rozvážneho staršieho a nespútaného mladšieho brata, ktorý dobrovoľne hazarduje so svojím životom a riadi sa inými či vyššími zákonmi, než stanovuje spoločnosť. Je zaujímavou zhodou náhod (a možno nie), že také podobné role si v oboch týchto filmoch zahral práve Brad Pitt. Musím uznať, že v oboch mu to veľmi sedí a v oboch má nemenej skvelých hereckých kolegov. Vynikajúca réžia, emotívny príbeh a nadpozemská hudba završujú nádherný nadčasový film. ..." Rex Mundi na ČSFD

Plukovník Ludlow opustil armádu Spojených států, protože nesouhlasil s genocidou indiánských kmenů, a se svými třemi syny Alfredem, Samuelem a Tristanem se usadil na farmě v Montaně. Když si v roce 1913 přivedl Samuel na usedlost krásnou snoubenku Susannah, nikdo netušil, jak významným způsobem ovlivní život rodiny. Zatím ale v Evropě vypukla válka a všichni bratři se proti vůli otce dobrovolně přihlásí do armády. Krvavá řež válečného běsnění si brzy vybere krutou daň - Alfred je těžce raněn a Samuel umírá. Tristan pomstí smrt svého bratra a po skončení války odchází na moře. Když se po čase vrací do Montany, netuší, že ho čeká vášnivý milostný vztah s osamělou Susannah, že se jeho bratr Alfred stane kongresmanem a že on sám bude muset kvůli záchraně rodinné farmy pašovat alkohol a bojovat s bezohlednou zákeřnou konkurencí... (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat