Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

23.12.2012 * JOJ plus * 20,20 * western - STRÁŽCA ZÁKONA


"... Postarší (teda bez puberťáckeho vycierania belostného chrupu) Burt Lancaster vo VYNIKAJÚCOM westerne, ktorý stojí na rozhraní medzi klasikou a drsnými 70. rokmi. Zápletka je klasická a nie je veľmi originálna (trochu pripomína Posledný vlak z Gun Hillu), no postavy sú napísané fantasticky a dialógy... Kriste, uvažujem, či vôbec niekto v súčasnom Hollywoode dokáže napísať takéto "rezavé" dialógy. Filmu okrem nich a presného Lancastera vládne neobyčajne svižná réžia jedného z "otcov akčného filmu" Michaela Winnera. Taká práca s kamerou a strihom sa v "starých kovbojkách" len tak nevidí. Vysoké hodnotenie je hlavne za posledné dva výstrely, ktoré dajú filmu podstatne temnejšie vyznenie a posunú ho od klasiky do spomínaných 70. rokov a k experimentovaniu s žánrom a jeho klišé prvkami. Už dávno som si žiadny western tak neužil...." Cervenak na ČSFD

Bohatý rančer Bronson se vydal se stádem krav přes Kiowu. Při zpáteční cestě se v městečku Bannock jeho muži opili a při nesmyslném střílení zabili člověka. Šerif z Bannocku si je však později najde a vyžaduje jejich vydání a na místním šerifovi. Ten je však tak závislý na místním "králi" Bronsonovi, že spravedlnost odmítá. A Bronson se pokusí bannockého šerifa podplatit... (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat