Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

23.12.2012 * JOJ plus * 22,15 * fantasy - BARBAR CONAN


"... Nejlepší fantasy, se kterou jsem měl kdy tu čest. Je brutální, syrová, přímočará a úchvatná, stejně jako její titulní hrdina. Celkový zážitek tedy závisí na tom, nakolik dokážete akceptovat Conana. Žádné velkolepé triky, žádné komplikované postavy a vztahy mezi nimi. Jen krvavá cesta meče a pomsty, natočená v oku lahodících, přirozeně působících pustinách (k čertu se všemi kýčovitými obrázky z nabubřelého Pána prstenů), jejichž krásu přebíjí pouze fantastický Poledourisův soundtrack. A ještě něco - v Conanovi se moc nemluví. Jeho schopnost vyprávět skrze obrázky a jednoduchá gesta je nádherná. ..." FateKEEPER na ČSFD

Conanův příběh se odehrává v mýtické době, plné nadpřirozených sil a nebezpečí. Když je Conan ještě malý chlapec, je vesnice, ve které žije, přepadena válečníky vedenými Thulsou Soudcem a všichni mimo dětí jsou povražděni. Děti jsou odvedeny a připoutány k obrovskému žentouru. Po patnácti letech utrpení zůstal naživu jen Conan a jeho srdce je plné nenávisti. Jednoho dne je prodán na gladiátorské zápasy a díky své stoupající hvězdě je vzděláván a do umění boje zasvěcován nejlepšími zápasníky a válečníky své doby. Po nějaké době je z otroctví propuštěn a na své pouti pustinou nalezne starobylý meč barbarského krále. Ze spárů čarodějnice osvobodí zloděje a lučištníka Subotaie a společně se vydávají na cestu za slávou a pomstou, za Thulsou Soudcem, jenž kolem sebe během let vybudoval Hadí Kult a sám sebe ustanovil spasitelem světa. Conan se Subotaiem se vloupají do jedné z Hadích věží, kde se setkají s krásnou válečnicí Valerií, mezi níž a Conanem vzplanou city jimi oběma dosud nepoznané. Cesta za vítězstvím bude ještě dlouhá a cena za něj velmi vysoká... (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat