Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

27.12.2012 * Nova * 20,20 * rozprávka - PRINC A VEČERNICE

"... Vskutku výborná pohádka. Největší klad je v obsazení. Král a jeho dvorní šašek jsou skvěle sehraná dvojka, princezna na české poměry už nemohla být lepší a charismatický záporák dodává zlu hutný temný nádech. Princ je sice třasořitka, ale naštěstí má o koho se opřít během své nelehké cesty za záchranou princezny. Bezchybně působící pohádková záležitost, kterou korunuje Václav Lohniský. ..." Renton na ČSFD

Hrdinou je princ Velen, který během jediné noci, kdy mu starý král svěří péči o království, provdá své tři sestry a sám se zamiluje do krásné Večernice, sestry svých švagrů Větrníka, Měsíčníka a Slunečníka. Král však nemá pro princův čin pochopení, a tak se uražený princ vydává do světa, aby našel nejen své sestry a švagry, ale také krásnou Večernici. Do cesty se mu však staví řada překážek. Nejen zrádní kupci a lapkové, ale hlavně krutý vládce všeho nečasu, zlý Mrakomor, který si sám činí na krásnou Večernici nároky. Pod zhýčkanou slupkou mladého prince se naštěstí ukrývá odvaha, vytrvalost a další vlastnosti, které mu přes občasné chyby pomohou v boji proti všem překážkám a samozřejmě také v boji proti mocnému Mrakomorovi... (oficiální text distributora)

http://www.csfd.cz/film/9425-princ-a-vecernice/

Žádné komentáře:

Okomentovat