Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

27.12.2011 * JOJ plus * 20,00 * historický - ROB ROY


"... Podle mě jde o výborný historický snímek s velmi dobrým Neesonem (asi jeho nejlepší role), ale hlavně fantastickým Timem Rothem. Jeho podání úlisného zmetka a zákeřáka Cunninghama je natolik precizní, že by jej člověk takřka začal nenávidět, přestože jde jinak o sympatického chlapíka. Dějově to může malilinkato připomínat Statečné srdce, ale liší se hlavně dobou děje a národním významem hlavní postavy. ..." Radyo na ČSFD

Americký historický film o muži, který nebojoval za vlast, nebojoval za svobodu a stal se postrachem pro nepřítele a legendou pro svůj lid i budoucnost. Skotsko na začátku 18 století: kvůli komplotu proradného Angličana Cunninghama musí vůdce klanu Rob Roy uprchnout do hor. Aby však pyšného a nezáludného horala dostal, je Cunninghamovi dost dobrý každý prostředek. Vypálí Royovu usedlost a znásilní jeho krásnou ženu Mary (oficiální text distributora)


Žádné komentáře:

Okomentovat