Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

31.12.2012 * Cinemax * 22,00 * horror - ÚSVIT MŔTVYCH



"... Stručně a úderně, tj. bezvadně. Žádné zbytečné protahování či polopatistické seznamování diváka s tím, co a jak. Žádné půlhodinové "rozjezdy pro hvězdy". Prostě nářez od 1. minuty do konce. Navíc to, že se mršky pohybují rychleji než je zdrávo (pro ně, oběti i diváka), přidalo filmu šílené grády. Jasně, není to Kurosawa, ale i divák chtivý inťošských zážitků chce jednou za čas pořádně pročistit mozek, zasmát se nad pár hodně povedenými frky, zkonzumovat nějaký ten pop-corn a k tomu popít dobrou colu. Tak co řešit víc? Shrnuto a podtrženo: Jeden z mých hodně oblíbených filmů... z těch, které si pouštím pro čistou zábavu, asi jeden z nej. ..." zputnik na ČSFD

Zdravotní sestra Ana Clark (Sarah Polley), policista Kenneth (Ving Rhames), prodavač elektroniky Michael (Jake Weber) a pouliční chuligán (Mekhi Phifer) se svou těhotnou přítelkyní jsou hlavními postavami v apokalyptickém zombie horroru natočeném podle klasické filmové předlohy George A. Romera, Úsvit Mrtvých. Svět zachvátila nevysvětlitelná epidemie, která likviduje světovou populaci - avšak mrtví neumírají! Stávají se zombiemi, které se potulují po městě a využívají každou příležitost dostat se k masu a krvi zbylé hrstky živých lidí. Kde a jak to všechno začalo, nikdo neví. Zubožená skupina těch, kteří zatím přežili v jednom wisconsinském městě, našla úkryt ve velkém obchodním středisku. Zde se tito lidé musejí jednak naučit jak se bránit před stále početnější hordou zombií, ale především musí vyřešit problém vlastního soužití v uzavřeném prostoru. Venku už nic nepřipomíná někdejší svět. Situace se zdá bezvýchodnou, a tak skupina hledá riskantní cestu z obklíčení. (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat