Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

29.12.2012 * Markíza * 22,40 * thriller - MUŽ V OHNI


"... Tony Scott svojou vydeoklipovosťou prekonáva všetko čo doteraz natočil. Denzelovi to v úlohe bodyguarda a anjela smrti neuveriteľne sekne a herectvom hravo prekonáva aj Training Day. A verte že prvá polovica filmu kde sa Creasy a Pita vzájomne zoznamujú až do jej únosu je oveľa zaujímavejšia ako Creasyho masakrovanie všetkých, ktorý mali s jej únosom čokoľvek spoločné. Naviac vás čaká dojemný koniec a tá skvelá hudba...  ..." petero na ČSFD

Vládny pešiak Creasy (Denzel Washington) prichádza do Mexika za novým kšeftom - má robiť bodyguarda malému dievčatku. V posledných dňoch totiž z miestnych ulíc zmizlo niekoľko detí, čo nedovolí jej rodičom pokojne spať. Creasy si k dievčatku vytvorí vzťah. Doslova obohatí jeho "chladnokrvné" vnímanie reality okolo neho. Keď ju banda zloduchov napokon unesie a on ledva unikne smrti, stáva sa z neho terminátor na ceste za krvavou pomstou. Dosť banálny námet podľa románu A.J. Quinnella adaptoval jeden z najlepších hollywoodskych scenáristov Brian Helgeland (L.A. - Utajené skutočnosti, Odplata, Tajomná rieka), režíruje macher Tony Scott. Ten má síce za sebou aj zopár prešľapov (Fanatik), no takisto už stihol dokázať, že vie pracovať s prekombinovanými príbehmi (Spy Game), budovať drámu na vibrujúcej psychológii (Krvavý príliv), perfektne vychytávať ponurú atmosféru "zlého sveta" s cynickými hláškami (Posledný skaut) a nerobí mu najmenší problém ani klipovitá hi-tech akcia (Nepriateľ štátu). Keď si k tomu ešte pripočítame husté kamerové filtre, bez ktorých sa nehne ani na krok, môžme dôjsť len k jednému záveru: ak svoju prácu poctivo odvedie Helgeland (a to je takmer tutovka), Scott spraví z Muža v ohni akčnú bombu, hodnú vstupného do multiplexu. Mimochodom, nezdá sa vám to celé ako novodobé, technicky a herecky premakanejšie Komando?! (POMO)

Žádné komentáře:

Okomentovat