Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

24.12.2012 * Filmbox plus * 21,00 * dráma - MILLION DOLLAR BABY


"... Dlouho předlouho jsem hledal cestu k tomuto filmu, protože jsem měl dojem, že mě Eastwood v závěru citově vydírá. Ale kdepak. Tohle je jeden z nejlepších filmů o lidské touze, odvaze bez hranic a zejména právu naložit se svým životem podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Slovy Piergiorgia Welbyho - "člověk má právo na život" nikoliv, že "člověk ho musí žít za každou cenu", v tom bych viděl hlavní poslání Eastwoodova díla (a dopororučoval bych ho všem lidovcům a ortodoxním katolíkům). Bravo Clinte, bravo Hilary! ..." Lima na ČSFD

Stárnoucí Frankie Dunn (Clint Eastwood) se pokouší usmířit se svou dcerou, nemá však štěstí. Frankie trénuje mladé a nadějné boxery. Nedaří se mu je ale dostat k mistrovskému zápasu. Okolo ringu Dunnovi pomáhá Eddie Scrap-Iron Dupris (Morgan Freeman), bývalý boxer, kamarád a často i zachránce. Zatímco Frankieho poslední talent zahne k jinému managerovi, v tělocvičně se objeví Maggie Fitzgerald (Hilary Swank). Odstrkovaná a naštvaná, Maggie prahne po tom, aby jí někdo konečně věřil. Dunn jí ale trénovat nechce. Maggie se však na tréninku domluví s Eddiem a postupně si svou houževnatostí získá i Frankieho. Během tréninku se pak oba naučí něco o smutné minulosti toho druhého. Když se ale Maggiin sen začne naplňovat, čeká hrdiny další tragédie. Eastwoodovy snímky charakterizuje autorova tvář. Je v nich tvrdost a smutek, ale prostupuje jimi i nezničitelná a žhavá srdečnost. (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat