Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

25.12.2012 * MGM * 22,00 * dráma - VZBURA NA LODI BOUNTY

"... Přeslavný román Charlese Nordhoffa a Jamese Normana Halla o nejslavnější lodní vzpouře všech dob ve výjimečně povedeném zracování Lewise Milestona. Jedna z verzí, jímž absolutně kraluje rebelantská postava prvního důstojníka Fletchera Christiana - poněvadž byla ztvárněna Marlonem Brandem na vrcholu sil, nešlo vlastně jinak. ..." Pohrobek na ČSFD

Plachetnice Bounty opouští přístav Porthsmouth v roce 1787. Jejím cílem je doplout na Tahiti a přivézt náklad chlebovníku. Kapitán Blight je rozhodnut udělat vše pro to, aby se k cíli dostali tak rychle, jak jen to bude možné, přičemž tvrdě vyžaduje naprostou disciplínu. Když doplují na Tahiti, připadá to tam posádce jako v ráji - je to něco absolutně odlišného od sekýrování na lodi. Ale je tady čas odjezdu a nesmlouvavý kapitán donutí všechny odplout. Nespokojenost posádky už nelze udržet, a tak na cestě zpátky do Anglie dochází pod vedením důstojníka Fletchera Christiana ke vzpouře… (oficiální text distributora)

http://www.csfd.cz/film/13128-vzpoura-na-bounty/

Žádné komentáře:

Okomentovat