Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

4.12.2012 * CS film * 20,00 * dráma - MORGIANA



"... Největší klad filmu je vynikající herectví Ivy Janžurové, která ztvárnila obě hlavní role s naprostou bravurou. Některé scény se natáčely v sídle letohrádku Balčik na černomořském pobřeží Bulharska, které je prodchnuto skutečně sugestivně zvláštní atmosférou. Podle mého soudu skvěle ztvárněné dílko, které občas připomíná strašidelnou pohádku s motivem zápasu dobra a zla. Doporučuji všem, kdo má rád filmy s tajemně ponurou atmosférou dozajista bude s tímto pozoruhodným dílkem určitě spokojen. ..." tahit na ČSFD

Krásná a neskonale laskavá dívka dlouho netuší, že její sestra, která jí závidí tělesný půvab, pravidelně chystá pomalu a nenápadně fungující jed... Studie až výstředně patologických vnitrorodinných vztahů se bohužel utápí v přemrštěné výtvarné stylizaci, která postihuje hlavně kostýmy, ovlivňuje scénografické pojetí. Výtečná herecká práce Ivy Janžurové, která ztvárnila obě hlavní role, se tak trochu ocitá ve stínu obrazové extravagance. (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat