Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

18.5.2011 * Prima COOL * 22,00 * dráma - DRAVÉ RYBY

"... Jestli Coppola natočil něco, co se může rovnat Kmotrovi a Apokalypse, tak je to určitě tohle. Dravé ryby jsou prostě brilantním kouskem po všech stránkách. Co se týče obrazu, tak je to něco jako Sin City (celé je to z pohledu barvoslepého hrdiny natočeno černobíle a pouze některé detaily jsou barevné). Coppolova režie je bravurní, jako vždycky a co se herců týče, tak Mickey Rourke zde předvádí možná ten nejlepší výkon, co jsem u něj měl tu čest vidět a Matt Dillon a Nicolas Cage s hřívou za ním nezaostávají. Jo a Diane Lane je tady celkem pěkná, plus tu jsou ještě skvěle natočené bitky mezi pouličníma bandama. Prostě mistrovský kousek. ..." Indiana by ČSFD

Rusty James (Matt Dillon) je vůdce malého, bezvýznamného gangu na předměstí metropole. Žije ve stínu vzpomínek na svého zmizelého staršího bratra Motorcycle Boye (Mickey Rourke), který byl šéfem gangu v dobách jeho největší slávy. Předtím, než Motorcycle Boy zmizel, však zakázal jakékoliv pouliční šarvátky mezi gangy. Rusty James neváhá porušit dohodu a dochází k boji s šéfem další bandy otrapů Biffem Wilcoxem (Glenn Withrow), při níž je James díky své horké hlavě málem zabit, nebýt nečekaného návratu bratra. Ten, se však už nezdá být oním pověstným hrdinou – zmatený a deziluzovaný tráví více času v obchodě se zvířaty, než oprašováním zašlé slávy. Tam pozoruje dravé ryby v akváriu (jediné kolorované objekty v černobílém filmu) a střeží tajemství minulosti. Během následujících pár dnů bude nejen Jamesův život balancovat na ostří nože. (Pacco)

Žádné komentáře:

Okomentovat