Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

31.5.2011 * Barrandov * 22,05 * akčný - RESIDENT EVIL

"... Zombíky mám hodně rád, jsou mi dost podobní, ani nevím v čem, ale stejně mám pocit že s nimi soucítím. Stejně tak mám rád upíry, i když tam je to zase o něčem jiném... Hra Resident Evil se u nás stala doslova kultem, neznám nikoho kdo by s ní netrávil dlouhé večery a nesnažil se ostatní překonat ve výkonech, možná i proto jsem film očekával spíše skepticky. O to větší pak bylo mé překvapení. Nemá cenu si nalhávat, že je Resident Evil bezchybným filmem, protože skutečnost je na úplně druhém břehu, ale přesto se jedná o výborný kousek, na půdě videoherních adaptací je pak hodně vysoko. Paul W.S. Anderson skvěle udržuje napětí a překvapuje diváka zajímavými inovacemi. Největší síla snímku však tkví v jeho celkové koncepci, nejedná se o bezduchý horor o nemrtvých, ale o příběh uzavřené skupiny lidí, kteří se navzájem neznají a nevědí co od sebe navzájem očekávat. Další rozměr je příběhu dodán pomocí vybavujících se vzpomínek hlavních hrdinů, díky čemuž se divák stává součástí děje a pomocí malých utržků je nucen přemýšlet o skutečnosti, která však bohužel není nijak rafinovaně zahalena. Herecké výkony jsou řekněme dostačující, nikdo nijak výrazně nepřehrává a nikdo se nepředvádí v otřesném světle, všichni hrají tak nějak přirozeně a neměl jsem jediný důvod jim nevěřit. Jak už jsem se zmínil na samotném začátku k tomuto filmu mě váže zvláštní pouto, takže mé hodnocení berte s nepatrnou rezervou. Dávám pět hvězdiček, ale myslím si, že adekvátnější by byly čtyři, proč tak dělám po mě vědět nechtějte. 85% ..." Dudek by ČSFD


Tajemná společnost Umbrella Corporation, zabývající se genetickým výzkumem, provádí ve svých rozsáhlých podzemních laboratořích velice nebezpečné pokusy. V jednu chvíli uniká smrtící virus a centrální počítač laboratoře - Red Queen - uzavírá neprodyšně celou zasaženou oblast podzemního labyrintu a nechává zaměstnance, zasažené virem, uvnitř celého pekla. Elitní komando v čele s Alicí (Milla Jovovich) a Rain (Michelle Rodriguez) dostává úkol, který je otázkou života a smrti - izolovat virus, který ohrožuje celé lidstvo zjistit příčinu. Brzo zjišťují, že všechno je ještě horší než čekali - virem zasažení zaměstnanci nejsou ani živí ani mrtví - nyní jsou z nich mimořádně agresivní zombie - Nemrtvé bestie, které se skrývají v místě katastrofy. Jediné jejich škrábnutí nebo kousnutí infikuje zasaženého, který se okamžitě začne měnit v jejich druh. Alice a její vojenský tým má tři hodiny na to dokončit misi, než Nemrtví proniknou na povrch Země. Čeká je souboj s krvežíznivými bestiemi bez jakýkoli zábran a další děsivé překvapení v nitru laboratoře - zmutovaní psi a jiné výsledky experimentů. A ještě se proti nim postaví centrální počítač - Red Queen a ten, kdo to celé spustil. Dokáže tým překonat počítač, najít antivirus a ubránit se Nemrtvým? Kdo tohle peklo oživlého zla dokáže přežít? A kdo a kde je ten, jehož pomsta ohrožuje celé lidstvo?

Filmové zpracování populární hry plné akce, napětí a atraktivní hudby, přenáší zběsilé tempo celého dobrodružství na plátno a zachovává jedinečnost kultu jménem "Resident Evil". (oficiální text distributora)


Žádné komentáře:

Okomentovat