Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

26.5.2011 * HBO * 19,55 * scifi - STAR TREK

"... "Since my customary farewell would appear oddly self-serving, I shall simply say... Good luck." Júúj, zamilovala som sa a vytešila ako malé decko :-) Takáto nádherne veľkolepá space opera poteší srdce každého scifistu. So sympatickými postavami, milým humorom, kúskom romantiky, emóciami, dobrodružstvom, uveriteľným záporákom a bombastickými vesmírnymi kataklizmami... Dokonca som si zvykla aj na cukríkového Jima Kirka, s jeho blond hrivou a hrubým obočím (takéto typy ma väčšinou spoľahlivo iritujú). No a mladý Spock, ten ma úplne dostal :-) Ono aj kamenný ksicht, v ktorom napriek kamennosti vidieť emócie, treba vedieť zahrať. Zachary Quinto je skvelý Spock. Potešil aj Karl Urban, ktorý fakt vyzeral ako mladá verzia Kostru, a radosť mi robili aj Simon "Scotty" Pegg, John "Sulu" Cho a Anton "Čekov" Yelchin. Jasnééé, je to pritiahnuté za vlasy, ako celý Star Trek... ale všetko je robené tak typicky startrekovsky, že v duchu tejto legendy musia byť hriechy odpustené :-) ..." Rex Mundi by ČSFD

Zapomeňte všechno, co víte! Tvůrce seriálů Ztraceni, Fringe, Alias a filmů Mission: Impossible III nebo Monstrum - J. J. Abrams - přináší na stříbrné plátno zcela nové sci-fi dobrodružství. Star Trek, jak ho ještě neznáte. Příběh pojednává o první výpravě mladé posádky na palubě hvězdné lodi U.S.S. Enterprise. Jejich cestu doprovází spousta akce, humoru a vesmírného nebezpečenství. Nováčci musejí nalézt způsob, jak zastavit padoucha, jehož honba za pomstou ohrožuje celé lidstvo. Osud Galaxie spočívá v rukou dvojice zapřisáhlých nepřátel. Jedním z nich je James T. Kirk (Chris Pine), nezvedený venkovský kluk z Iowy a milovník života „na hraně“. Druhým je Spock (Zachary Quinto), vychovaný ve společnosti, která staví na logice a odmítá veškeré emoce. Divoký instinkt se střetne s chladným rozumem, ovšem pouze jejich spojení provede posádku bez úhony velkým nebezpečím, které představuje pomstychtivý Nero (Eric Bana). Kirk a jeho bližní se odvážně pustí tam, kam se dosud nikdo nevydal… (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat