Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

26.5.2011 * HBO * 00,50 * krimi - ROCKNROLLA

"...ROCKNROLLU považuji za zatím nejlepší film Guye Ritchie, protože styl slouží vyprávění a nikoliv naopak, jako tomu bylo v jeho předchozích gangsterských opusech SBAL PRACHY A VYPADNI a PODFU(C)K. Zároveň si myslím, že je až příliš chytrá pro cílovou diváckou skupinu, která bude z filmu rozčarovaná, protože nedostala velkou porci hlášek podávaných výraznými postavami (od malých zlodějíčků k velkým bossům - všichni jsou na stejné úrovni a nikdo z filmu netrčí jako cigán Brad Pitt) a střídaných akčními scénami (ty se až na jednu výjimku odehrávají mimo obraz). Lidem, kteří něco takového filmu vyčítají, se dá jedině vzkázat, aby dospěli, protože tentokrát dostali pravou RocknRollu a nikoliv nějakou pozérskou nápodobu. ROCKNROLLU si tak nejlépe mohou užít ti, kteří na filmu oceňují to, jak je vyprávěn - a zde je nejvíc fascinující právě to, jak se střídají jednotlivé pohledy, jak se pracuje s figurou nespolehlivého vypravěče a nikoliv to, jak se distribuují informace ve vyprávění. Je to neuvěřitelný náser, ke kterému se česká distribuce zachovala tak jako Ritchie k divákovi, co se týče onoho obrazu - pověstného McGuffina - ve vyprávění: nebyl nám ukázán. 9/10..." Bluntman by ČSFD


“Já tohle město vlastním” Vlastnictví se ale londýnskému gangsterovi ze staré školy Lennymu Coleovi (Tom Wilkinson) začíná prodražovat. Přichází sem movitější zahraniční konkurence s plánem na pozemkový podvod. Malý zlodějíček (Gerard Butler) a jeho parťáci si myslí, že mohou hrát na obě strany a dostat se do vyšší ligy. A teď přihoďte chladnokrevně tvrdou účetní (Thandie Newton), rockera, který pro zvýšení prodejů předstírá vlastní smrt, rádoby hudební magnáty (Jeremy Piven, Chris Bridges), ukradený obraz a šílenou čtverylku peněz a svalů – a dostanete divokou a zábavnou gangsterku, drsnou filmovou řežbu plnou sexu, rváčů a rock´n´rollu od autora a režiséra Guye Ritchieho (Seber prachy a vypadni, Podfu(c)k). (oficiální text distributora)



Žádné komentáře:

Okomentovat