Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

20.5.2011 * Viasat Explorer * 20,00 * dokument - AKO BRUCE LEE ZMENIL SVET

"... Absolutně nejlepší dokument o Bruce Leem. Viděl jsem jich již řadu a dost se opakují, tento je nový, maximálně aktuální a perfektně sestavený. Existuje verze v naprosto geniální "full" grafice, pastva pro oči ... Ale důležité je prostě hlavně sestavení filmu v tom, jak Bruce ovlivnil za 32 let svého života celý svět v mnoha oblastech od životní filosofie až po videohry a módu a jeho "sláva" vlastně stále stoupá... Nebudu více rozebírat, nemá to smysl. Prostě pro milovníky Bruce Leeho NAPROSTÁ povinnost, podobně jako pro "martial arts nadšence". Vystupuje zde řada různorodých známých a slavných postav se svými názory na něj a jak jejich život ovlivnil. A jak říká v podstatě jedna z největších a nejstálejších ikon "martial arts filmů" Jackie Chan: "Bruce Lee is best!! Absolutly the best!!" ... I když Chanovu tvorbu moc nemusím, v tomto s ním nemohu než jen souhlasit ... :-))..." Flipnic by ČSFD

Tento přelomový dokument přistupuje k odkazu Brucea Leeho zcela novým způsobem. Nejedná se pouze o životopis, ale o snímek, který zkoumá Leeho celosvětový dopad, aby zjistil, jak ovlivnil veškeré oblasti populární kultury, včetně fitness, kinematografie, hudby, sportu, tance, videoher a filosofie. Tato filmová cesta natočená ve vysokém rozlišení vedoucí přes Spojené státy do Asie a Evropy bere Shannon Leeovou zpět ke kořenům jejího otce do Hongkongu a Číny. Tvůrci získali unikátní přístup k rodinnému archivu fotografií, domácím videím a veškerým materiálům vlastněným Nadací Brucea Leeho. Hvězdné obsazení přispěvatelů zahrnuje taková jména jako Jackie Chan, LL Cool J, hudebníci Damon Albarn a Lalo Schifrin, režiséři John Woo a Brett Ratner a mnoho dalších.

Žádné komentáře:

Okomentovat