Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

31.5.2011 * FilmBox HD * 22,45 * dráma - POBREŽNÉ SPRÁVY

"... Poézia života prevedená na plátno. Môj pocit z tohto filmu by som popísala asi tak, že život nikdy nie je dosť zložitý, aby nemohol byť zložitejší, ale keď sa vyrovnáte s minulosťou, s okolím a so sebou samým, môže sa stať jednoduchším. Pri jeho sledovaní zakaždým takmer fyzicky prežívam jeho atmosféru a ponorím sa doňho celou dušou. K tomu nezanedbateľne prispieva aj dokonalá hudba. Jeden z úchvatných filmových zážitkov, ktorý sa dá opakovať. ..." Rex Mundi by ČSFD

Quoyle (Kevin Spacey) se vydává po smrti své bláznivé ženy Petal (Cate Blanchett) na cestu k poznání sebe sama - návratem do domu svých rodičů na Newfoundlandu. Bezvýznamný Newyorčan se stává důležitou osobou rybářské vesnice a redaktorem místních novin, zároveň potkává i zvláštní a půvabnou Wavey (Julianne Moore). Drsná krása severské přírody, magické místo krajiny předků a zaujetí pro nové zaměstnání smetává Quoyleovy vzpomínky na špatné věci v minulosti, dává mu sílu se s nimi vyrovnat a nachází zde naději, budoucnost a vlastní sebeúctu. (oficiální text distributora)



Žádné komentáře:

Okomentovat